Contact us

My Cart
0,00
Blog
Ecologisch leven duur luxe cool geitenwollensok geitenwollensokken moeilijk mythe eco duurzaam

5 mythes over ecologisch leven doorprikt

Ecologie, een zwaar woord met een nog zwaardere betekenis. Of toch niet? Over ecologie en ecologisch leven is de laatste jaren steeds meer (digitale) inkt gevloeid. En terecht, want het is een onderwerp dat ons allemaal aanbelangt. Jammer genoeg gaan er nog enkele hardnekkige mythes rond over ecologisch leven, waardoor sommigen de stap nog niet hebben gezet. En die mythes doorprikken we bij Eco-Brands maar al te graag!

 

1. Ecologisch leven is moeilijk

Een ecologische levensstijl omarmen is niet moeilijk en je moet er niet je hele leven voor omgooien. Je moet het jezelf ook niet te moeilijk maken. Als jij al kan beginnen met twee of drie producten die je bijna dagelijks gebruikt te vervangen door een ecologische variant, ben je al een heel eind op weg. Dat is niet alleen beter voor de wereld, maar ook voor jezelf en je kinderen. Vroeger moest je naar gespecialiseerde winkels wilde je die producten vinden. Tegenwoordig wordt het aanbod in de supermarkt steeds groter en zijn er natuurlijk webshops zoals Eco-Brands die het je heel gemakkelijk maken!

Hier vind je een voorbeeldje van een ecologisch product dat je leven makkelijker maakt. 

 

2. Ecologisch leven is voor geitenwollensokken-types

Fout, fouter, foutst. Mensen die een ecologische levensstijl hebben, vind je in alle lagen van de bevolking en bij alle types van mensen. Ja, ook de succesvolle zakenman, het sportieve powerkoppel van achter de hoek en je grootouders kunnen probleemloos ecologisch leven. Echt.

 

3. Ecologisch leven is niet luxueus

Je hoeft niet te verhuizen naar een zelfvoorzienende hut op een wei ergens in the middle of nowhere om ecologisch te leven. Een ecologische levensstijl past perfect in een moderne nieuwbouwwoning of een gezellig appartement zonder te moeten inboeten aan de luxe die je gewoon bent. Meer nog, ecologische producten zijn evengoed luxe-producten en ik hoop dat je dat snel zelf mag ontdekken.

Ontdek hier een luxues en ecologisch product.

 

4. Ecologisch leven is niet cool

Dat was misschien zo, maar daar heeft een Zweeds meisje met twee vlechten – moeten we haar nog voorstellen? Greta Thunberg – dan toch eigenhandig een einde aan gemaakt. Plots was het stoer om op straat te komen en op te komen voor het milieu, voor onze aarde. Meer nog, steeds meer ecologische producten zijn hip en zien er goed uit. Het is dus zeker mogelijk om je ‘cool’ te bewaren en tegelijkertijd goed te zijn voor deze wereld.

Welk product vind jij cool? Hier vind je al een favorietje van mij. 

 

5. Ecologisch leven is duur

Het lijkt soms alsof ecologische producten duurder zijn dan de niet-ecologische variant. Maar is dat wel zo? Want is een product nog duur wanneer de verpakking 10x zo snel afgebroken kan worden? Of zelfs hergebruikt kan worden? Of biologisch afbreekbaar is? Is een product nog duur wanneer het 3 keer zo lang meegaat als de niet-ecologische variant en geen of bijna geen impact heeft op de wereld? Je mag zelf antwoorden.

Hier vind je zo’n productje dat eigenlijk goedkoper is dan de niet-ecologische variant. 

 

Bij Eco-Brands maken we jouw leven makkelijker en de wereld gelukkiger door je een volledig aanbod ecologische producten voor het dagelijks leven aan te bieden. En zoals je ondertussen hopelijk weet na het lezen van deze blog, hoef je daar niets voor op te geven.

Geef een reactie

Verlanglijstje 0
Open het verlanglijstje Verder winkelen